Han danse som en adelsmand Året er 1763. Det knager i det gamle samfunds fuger. Men adelen og hoffet sidder solidt på magten.

Den unge Niels Krejme arbejder for fæstebonden Aksel. For at slippe for militærtjeneste involverer Niels Krejme sig i et farligt rænkespil rettet mod ingen ringere end kong Frederik den Femte.

Men komplottet har flere deltagere end først antaget, og da en adelsmand myrdes for øjnene af kongen, hænger Niels Krejmes liv pludselig i en tynd tråd.

Men Frederik den Femte kan også smede rænker.

Pigen på pudderdåsenEn mand sidder i sit fyrtårn i den svenske skærgård og skriver til sin sagfører som er hyret til at forsvare ham, såfremt der gøres alvor af et sagsanlæg som følge af at manden har solgt sin ungdoms kærlighedshistorie til formiddagspressen. Han har svært ved at håndtere den overraskende voldsomme reaktion på afsløringerne; mest af alt frygter han at hans ungdoms elskede Pia, som med årene er blevet en feteret filmstjerne på hollywoodniveau, skal komme efter ham med bål og brand.

DansemusenStedet er Åndssvageforsorgens Center V i Hammer Bakker ved Vodskov i Vendsyssel. Tiden er 1960’erne, hvor så mange forhold ændredes for den store gruppe af medborgere, som dengang bar betegnelsen ”åndssvage”, og som for størstepartens vedkommende var samlet på gigantinstitutioner; anstalter som den i Hammer Bakker.