Ungdomsbøger

HåndenVincent og Nora deler et glimrende fritidsjob. Det er nemt, de tjener gode penge, og så er det forholdsvis uskyldigt, selvom det ikke er helt lovligt. Og kun en lille smule farligt.

Det ændrer sig dog hurtigt, da de på et job finder noget vildt ulækkert. Pludselig er de både eftersøgt af politi og forbrydere.

Hånden er en hæsblæsende fortælling om Vincent og Nora, der bedriver farlige aktiviteter på kanten af samfundet. Med alvorlig fare for at styrte ud over kanten.

Make mery

Der lå en mand på gulvet. Han lå på maven, og han lå forkert. Som om han var styrtetfremover uden at være ved bevidsthed armene havde ikke taget af for faldet, de lå ned langs kroppens side. Ansigtet vendte direkte ned i cementen. Jeg fik liv i lommelygten. Omkring hovedet lå en mørkerød, stivnet blodpøl. 
 
Victor er i chok. For Ruzgar er synet ikke noget særligt han har set værre ting, hvor han kommer fra. I forsøget på at score en hurtig pengegevinst, løber de to venner panden mod en mur af benhårde gangstere, menneskesmuglere og slægtninge, man måske ikke burde stole på. 
 

NellikedrengenMorfar stak mig en næsten hel pakke Lucky Strike.
  ”Knejten har kærestesorger,” sagde han forklarende og smilede skævt til Tom og To-øre.
   ”Nå, for fanden!” Tom grinede til mig.
    ”Hvem er den heldige?”
    ”En tysk skønhed!” svarede min morfar. ”Oppe fra flygtningelejren ved Vandrerhjemmet.”
    ”Det er der ikke meget fremtid i. Hun bliver sendt hjem til ruinerne syd for grænsen,” mumlede To-øre.
    ”Ja, ud med de sataner!” Tom så fast på mig.
   ”Hvad fanden laver de her? De valgte Hitler og en verdenskrig, og så synes de, at vi skal passe og pleje dem, når hammeren falder over deres egne hoveder! Ud med dem, siger jeg!”

Anden Verdenskrig er slut.
En kvart million tyske flygtninge befinder sig i Danmark.
15-årige Ernst har forelsket sig i en af dem. 

Mesterskytten og andre noveller
"Wauw!" Marius spærrede øjnene op. "Må jeg prøve at holde den?"
 Jeppe gav ham dolken med skæftet først. Marius tog imod med åbenlys ærefrygt.
 "Hold kæft, den er tung" udbrød han og lod fingrene følge kanten på skæftets rudeformede indfatning af hagekorset, han drejede våbnet, så lyset fra bålet ramte bladet. "Ove, se ... hvor vildt! Der står Blut und Ehre indgraveret i bladet!"

MESTERSKYTTEN og andre noveller består af fire historier, der udspiller sig i fire forskellige tidsaldre over næsten hundrede år, og som bevæger sig fra 2014 og tilbage i tid. Alle historier handler om unge drenge, der enten flirter med, fascineres af eller tager afstand fra fascismens mange ansigter.