Da der blev bollet igennem

Der sidder en mand i et fyrtårn i den svenske skærgård. Han skriver et langt brev til sin sagfører, der hedder Bjarne. Måske er det kun en kladde, han skriver, for brevet er i sin nuværende form usammenhængende, fuld af udfald, indfald og sidespring. Alligevel udkommer hele smøren nu i bogform. Lars Holmgaard Jørgensen har tidligere skrevet børnebøger - senest den atmosfærefyldte besættelsesroman
'Sabotøren' - men 'Pigen på pudderdåsen' er hans voksendebut.
   Manden i fyrtårnet har et problem med sandheden.Til gengæld har han ingen problemer med rejsningen, hvad en velduftende række af generindrede kvinder vidner om. Vi er i 70ernes studentikøse miljø i Århus. Skyggen fra Tvind er stor, og der er nok af grupperinger på venstrefløjen at vælge imellem. Manden i fyrtårnet får dog aldrig en glorværdig politisk karriere. Han ernærer sig som skribent, og nu sker det, at hans barndoms kæreste - én af dem - bliver berømt ovre i Hollywood. Det skriver manden om, men han vidste ikke, at der fandtes SÅ mange billeder af de to uden tøj på.
   Derfor eksilet i fyrtårnet. Her hygger han sig hver mandag med købmandens kone. En dag - det er ikke en mandag - sidder der pludselig to kvinder i båden. Brevet til advokat-Bjarne slutter brat. Manden i fyrtårnet oplever, at sandheden kan være mere utrolig end digtningen.
   'Pigen på pudderdåsen' er en anelse anstrengt fortalt, men i et toptunet sprog. Det er altid lidt interessant at læse om halvfjerdsernes frimodige frisind. Det smitter!