For børn

fan

Leiko er blevet taget til fange og ført langt væk fra sin familie.

Nu bor han i en hytte sammen med pigen Tura.
De skal arbejde som trælle for en bonde-familie.
Det er hårdt, og Leiko drømmer om at flygte.

Fanget er første bind i serien om drengen Leiko. Serien foregår i bronzealderen - og bagerst i bogen kan du læse spændende fakta om perioden.

De går i viking

"De går i viking!" Kian kunne ikke få det sagt hurtigt nok, inden han lukkede døren efter sig til den lille hytte. Salvie løftede hovedet . Hun ammede spæd-barnet. Vladim rynkede brynene og gjorde palds til Kian. Han sad på en af de hårde træ-stykker, som var lagt hele vejen rundt langs grube-husets gulv-kant.

Nicklas og krigen "ONKEL PER VAR SOLDAT I IRAK
RIGITG SOLDAT MED SEJE VÅBEN OG HJELM
OG SKUDSIKKER VEST OG DET HELE"

Per er på orlov, og Nicklas har sådan glædet sig
til at høre om Pers oplevelser.
Nicklas kender alle våben fra sit computerspil og har
også bygget model af Camp Danevang.

Det sidste skud"Vi kommer med to unge mænd, som blev taget på fersk gerning ved nedkastningsstedet," sagde gestapomanden henvendt til lærer Hansen. "De sidder ude i bilen nu ...om lidt putter vi dem ned i Deres kælder. Der skal de være, til vi har været tilbage for at hjælpe med at fange de øvrige modtagefolk. Vi efterlader to værnemagts-soldater til at holde vagt ved kælderlemmen!"

Præstefanden og galgenfugl”Det ser ikke godt ud, Henrik,” sagde præsten, Herr Jakob. jeg kunne lugte, han havde haft grundigt fat i brændevinen. ”Men jeg har en plan, som kan redde både dig og mig, hvis soldaterne kommer. Alle ved, at præsteembedet her ikke kaster noget videre af sig, men jeg har faktisk arvet både sølv og lidt penge fra min far; det hele er for længst gemt af vejen et sted, kun jeg kender. Hvis de forbandede polakker kommer, ville det ikke tage lang tid for de krigskarle at pine ud af mig, hvor gemmestedet er. Derfor har jeg fået den geniale tanke, at hvis nu soldaterne slet ikke bliver klar over, at jeg er præsten, vil de ikke begynde at pine mig – og så vil de ikke finde mit sølv! Forstår du hvor jeg vil hen?”